perjantai 14. joulukuuta 2012

Herkullinen kasvisburgeri & peruna-bataattilohkot

Herkullista alkavaa viikonloppua!

Me korkattiin viikonloppu kokkailemalla soijapihvi-burgereita ja peruna-bataattilohkoja. Aina silloin tällöin alkaa yleensä K:n hamppari hammasta kolottamaan ja eilen toivoikin että tehtäiskö tänään purilaisia. Tämän näköistä settiä sitten syntyi.


Käytettiin sämpylöinä ciabatta sämpylöitä ja majoneesin tein myös itse. Muuten raaka-aineina käytettiin ketsuppia, suolakurkkua, pannulla pehmennettyä sipulia, jääsalaattia, cheddarjuustoa, tomaattia ja halloumia. Jos tykkää tulisesta majoneesista niin tässä siihen ohje:

Tulinen hampurilaismajoneesi

- majoneesia 0,5dl
- puolikas punasipuli hienoksi silputtuna
- 1 valkosipulin kynsi hienoksi silputtuna
- suolakurkkua 3cm mittainen pala hienoksi silputtuna

Mausteina

- sitruunamehua
- habanero tabascoa
- worcestershire kastiketta
- valkoviinietikkaa (vähän)
- hunajaa tai sokeria

Sitten vaan sekoittaa aineet keskenään ja majoneesi on valmis. Mausteisiin ei ole antaa tarkempia mittoja koska laitan niitä aina ihan mutu tuntumalla, joten jokainen oman maun mukaan.

Tässäpä loistava herkkuruoka viikonlopun varalle!

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näkönen hamppari! :)

    VastaaPoista
  2. Oijoii, ja hehe, sama meininki oli meillä lauantaina. Propsit soijapihveistä! Me käytettiin vielä tuttua turvallista Hesen majoneesia, mutta noilla sun ohjeilla sais varmaan makoisaa kastiketta itekin valmistettua.

    VastaaPoista

Kysy pois