tiistai 7. elokuuta 2012

Karjalanpaistia

Tulinpahan vain kertomaan, että se Karjalanpaisti onnistui aika hyvin (vaikka itse sanonkin) Reseptinä käytin puhelinsoittoa äitille, joka suurpiirteisesti kertoi mitä tehdä. Mutta voin kyllä sanoa, että oli hyvin yksinkertainen valmistaa, joten suosittelen rohkeasti kokeilemaan! 

Ainut mitä tämän ruon valmistamiseen tarvitset on Aikaa.


Itse ruskistin kevyesti naudan palapaistia valurautapadassa, jonka jälkeen heitin pataan sipulin, muutaman porkkanan, valkosipulin, mustapippuria ja suolaa. Näiden päälle vettä sen verran että juuri ja juuri peittyvät. Sitten vain pata (ilman kantta) uuniin 225- asteeseen tunniksi, jonka jälkeen laske lämpötila 150 -asteeseen ja kypsennä vielä tunti.

Kyytipojaksi tein perunamuussia, jonka onnistumisen taika on voi, suola ja maito.

PS: Äitini kertoi että aitoon Karjalanpaistiin kuuluisi useampaa eri lihaa, porsasta ja myös sisäelimiä ja luita on käytetty. Mä passasin kuitenkin tällä kertaa, ja käytin ihan vaan naudanlihaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy pois