tiistai 9. lokakuuta 2012

Alkuviikon tunnelmia

Heippu taas tännekkin! Tällä viikolla on tullut paettua tota sateista ilmaa useammin kuin yleensä sohvan  pehmeään syliin. Jotenkin tuo ilma on vaan niin lohduton ja tyrmäävä. Tuikkuja on tullut poltettua, bonsai puu vaihdettu isompaa ruukkuun ja sitä herkullista sienipiirakkaakin tuli eilen tehtyä.


Sienipiirakka onnistui muuten hyvin, mutta pohjaa mä en vaan ikinä osaa tehdä omaan suuhuni sopivaksi. Haluaisin rapean, rouhean ja maukkaan piirakkapohjan, mutta aina nuo on liian rasvaisia. Onneksi täytteet on pää-asiassa, ja niiden maut kyllä toimii! :)

Ruttuinen kantarelli, suppilovahvero, tatti, mustatorvisieni-piirakka ja ihanaa marjamehua.


Täytteinä sienten lisäksi käytin paprikaa, pekonia, sipulia, valkosipulia, kermaa, juustoa, kananmunia & mausteita. Sienipiiraan tekemisessä ei kannata alkaa laskemaan kaloreita, tai käyttämään kevyttuotteita. Oikeaa voita ja kermaa niin hyvää tulee. 

Sainpa myös kieleni rikki syömällä liikaa kirpeitä hedelmiä samalla kertaa. hupsista, mutta oli sen arvoista.


Mutta nyt mä menenkin syömään tuota piirakkaa, sitä nimittäin riittää niin aamu, väli ja iltapalaksi varmaan koko loppuviikoksi, koska tuo perheen karvaisempi osapuoli ei sieniä syö. Voivoi, onpahan mulle enemmän :P

1 kommentti:

  1. Hieno toi ikkunakuva maatuskoista. Vähän huokuu ortodoksista pyhättöä! Ja NAM sienipiirakkaa plus hedelmiä...jos jotain on vielä jäljellä, voisin tulla kyläilemään vaikka huomenna svenskasta selvittyäsi. Voin tulla kyllä muutenkin, on mulla sulle jotain Puolan tuliaisia!

    VastaaPoista

Kysy pois