tiistai 21. elokuuta 2012

Kotikutoiset hampurilaiset

Välillä iskee mahdoton rasvaisen-ruoan himotus, ja silloin on kiva tehdä kotona parhaat burgerit ja veneperunat. Kun on aikaa niin tykkään tehdä kaiken alusta loppuun saakka itse, ja tällä kertaa oli!

Löysin Voisilmäpeliä blogista maailman parhaitten hampurilaissämpylöiden reseptin, joka oli kyllä työläs ja aikaavievä, mutta lopputulos oli täydellinen. Sämpylöistä tuli oikeasti kuohkeat ja pehmeät.


Jauhelihapihvit tehtiin aika perinteisellä reseptillä, niihin tuli naudan paistijauhelihaa, sipulia, dijon-sinappia & mausteita. 

Veneperunat kastettiin maustettuun öljyseokseen ja paistettiin 225 asteessa noin puoli tuntia.


Lopuksi cheddar-juustoa pihvien päälle sulamaan ja hampurilaisia kokoamaan. Mä käyn aina ostamassa Hesburgerista majoneesia kotihamppareihin, koska niillä saa vaan niin paljon enemmän "oikeaa" makua purilaisiin.

Noista mun pihveistä tuli vähän turhan paksuja, näyttää siltä kuin siellä ei muuta olisikaan kuin jättimäinen pihvi juuston alla! :D


Ja sitten vaan syömään!

2 kommenttia:

  1. NAM! Ihanan näköisiä! Tuun teille joskus taas syömään, kutsua odotellessa ;) -Tiina

    VastaaPoista

Kysy pois