maanantai 17. syyskuuta 2012

Helppoa Arkiruokaa

Tässä kaikille aasialaisten makujen ystäville helppo ja nopea kanawokki-ohje. Tämä toimii varmasti yhtä hyvin tofun tai lihan kanssa, tai vaikka ilmankin! Valitsin raaka-aineet ja mausteet ihan omien mieltymyksien mukaan, ja uskoin (ja toivoin) että ei voi mennä pieleen. 

Tarvitset siis seuraavat raaka-aineet:

-broileria 300g
-porkkanoita 3kpl
-paprikaa (puolikas tai kokonainen)
-sipuli
-valkosipulia (3kynttä)
-sitruunamehua tai limeä
-seesamiöljyä
-kalakastiketta
-chilitahnaa
-kookosmaitoa


Pilko porkkanat, paprika ja sipulit. Kuullota wokkipannussa kasvikset seesaminsiemenöljyssä ja rypsiöljyssä (pelkässä seesaminsiemenöljyssä ei voi paistaa- se saattaa syttyä!)

Samalla voit paistaa broilerit toisella pannulla.  Tässä vaiheessa kannattaa myös laittaa vesikattila kiehumaan, jossa keität nopeasti pari pussia nuudeleita. Nuudeleiden ei tarvitse kypsyä kokonaan, koska ne heitetään lopuksi wokin sekaan.


Toimivia makuja!

Kuullota kasviksia noin kymmenen minuuttia ja lisää kypsät broilerisuikaleet.  Sitten mausteita oman maun mukaan, itse käytin chilitahnaa, kalakastiketta, limeä, ruohosipulia ja kookosmaitoa. Tämän jälkeen nuudelit wokin sekaan ja pyörittele wokkia pari minuuttia.


Ja Voilá = Meillä on valmista ruokaa! 


Itse tykkäsin annoksen mauista, kookosmaito tekee ihanan pehmeän maun, chili antaa vähän potkua ja lime tuo kirpeyttä ja raikkautta. Toimii! Jos ruoasta löytyy jotain makeaa, suolaista, tulista, kirpeää ja pureskeltavaa niin ei voida mennä kovin pieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy pois