torstai 27. syyskuuta 2012

Makuelämyksiä

VAROITUS! Tiedossa ruokakuvia, ei nälkäisille! 

Meidän rakas äiti päätti hemmotella mua ja siskoani Veeraa, ja vei meidät syömään ravintola Saaristoon.
Äiti kertoi meille, että hänen on tehnyt mieli mennä kyseiseen ravintolaan syömään jo seitkyt-luvulta lähtien, mutta koska kukaan ei ollut häntä sinne vienyt, niin päätti hän toteuttaa oman unelmansa ja samalla piristää meidän arkea.

Alkuun saimme keittiön tervehdyksenä kampasimpukkaa, hernepyrettä ja tryffeliöljyä.


Mä maistoin ehkä ekaa kertaa simpukoita? Eipä se juuri miltään maistunut, koska hernepyre oli niin voimakas ja hallitseva. 

Älkää kiinnittäkö huomiota mun kamaliin kynsiin! :D

Itse kartano oli ihan mielettömän kaunis ja tunnelmallinen.  Sisä ja ulkotiloihin ei ole tehty muuta ehostusta kuin maalausta, joten vanha arkkitehtuuri ja tunnelma oli säilynyt hyvin.


Sisko otti friteerattua Kolatun tilan Verneri- juustoa, kauden kasviksia ja rakuunavaahtoa.


Mä päädyin taas puolestani ottamaan hirveä kahdella tapaa; timjamiöljyssä paahdettua hirvenfileetä ja Saariston hirviwallenberg, omena-selleripyreetä ja mustapippurikastiketta.


Jälkkäriksi me kaikki otettiin samat annokset, tämä oli taivaallista. Pyydettiin jopa tuon suklaakakun reseptiä tarjoilijalta, ja onneksemme se myös saatiin! Hasselpähkinä-maitosuklaakakkua, seljankukkahyytelöä ja tummasuklaasorbettia. Ikinä en ole saanut tämänlaista jälkiruokaa, suosittelen!


Lopulta illan pimetessä me vyöryttiin ravintolasta pienen venematkan saattelemana pois.


Kiitos äiti maittavasta illasta! <3

1 kommentti:

Kysy pois