tiistai 12. helmikuuta 2013

Kengänhoitovinkit

Iloista keskiviikkoa! Mä olen aika tarkka kenkieni suhteen, niin käytön kuin myös hoidonkin kannalta. Tässä jo pidemmän aikaa vallinnut loskakeli saa mun hermot kireelle, koska kengät on jatkuvasti ihan kamalassa kunnossa! :D Suolaraidat? Onko tuttua? 

Mä hoidin eilen mun lemppari talvipoponi kuntoon ja otin samalla teille vähän todistusaineistoa, että oikeasti ne suolaraidatkin lähtee kunnollisella hoidolla.

Kaikki lähtee puhdistuksesta. Ethän laittaisi likaiseen naamaasikaan rasvaa? Tai meikkiä meikin päälle?

Lähtötilanne

PUHDISTA


Käytän itse luonnollisesti Eccon omia hoitoaineita, ne on hellävaraisia mutta tehokkaita. Puhdistusvaahdolla lähtee liat ja vanhat hoitoaineet hyvin ja myös ne samperin suolaraidat. Laitan välillä vaahtoa myös suoraan kengän pintaan, jos siinä on ikävämpi tahra.


Kenkien tulee antaa kuivua rauhassa puhdistuksen jälkeen. Yleensä noin tunnin verran. 

HOIDA

Nupukkinahkaisille kengille löytyy oma hoitoaineensa. Se on kevyempää kuin kenkärasvaa. Sitä töpötellään kauttaaltaan kengän pintaan ja jälleen annetaan kuivua.
 

Nyt ollaan jo lähes valmiita, enää suihkasu suojasuihketta pintaan ja kengät on kuin uudet.

SUOJAA

Puhdista - Hoida - Suojaa

Itse hoidan kenkäni yleensä vähintään kerran kuukaudessa, mutta näin talviloska-aikaan joutuu kyllä parin viikonkin välein putsailemaan suolaraitoja. Toivottavasti tästä oli joillekkin hyötyä, kenkien hoidolla nyt vaan saa hirmusesti lisäaikaa kengille ja sillä tavalla myös omille rahoilleen vastinetta. (eikä ollut tarkoitus kuullostaa paapattavalta kenkämyyjältä,haha!)

1 kommentti:

  1. Eksperttiys on tehty jaettavaksi. =) Tuon ne viimeksi hoidetut Ecconi taas hoitoon pian, koska ne on jo taas kamalan näkøset. Musta tuntuu ettei ne oo enää ees mustat vaan jotkut ihmeen harmaat ja kulahtaneet! Ehkä pytyt pelastaa niitä vähän.

    VastaaPoista

Kysy pois